InScience Film Festival 2018 Filmfestival

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Vier dagen lang zie je de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen en delen meer dan 150 wetenschappers en filmkenners hun inzichten. Met dit jaar als thema: Kunstmatige Intelligentie.

De vierde editie van InScience staat in het teken van Kunstmatige Intelligentie (KI) en de consequenties daarvan op onze samenleving. De ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Veel wetenschappers beschouwen de ontwikkelingen rondom KI als de belangrijkste discussie van deze tijd.

Hoe gaat kunstmatige intelligentie de wereld veranderen? Welke consequenties hebben de toepassingen op de samenleving? Hoewel wetenschappers het eens zijn over het feit dat dit een belangrijke discussie is, liggen de standpunten ver uiteen. Niet alleen verschillen ze wetenschappelijk over wat in de toekomst allemaal mogelijk zal zijn, maar ook verschillen ze in de waardering ervan: van grote ongerustheid tot laaiend optimisme.

InScience toont de discussie rond de toepassingen: de impact, de kansen, de gevaren en de dilemma’s van de zich exponentieel, ontwikkelende technologie.Het filmfestival vertoont de beste wetenschapsfilms die het afgelopen jaar wereldwijd zijn verschenen, internationale topwetenschappers delen hun nieuwste inzichten en in een uitgebreid educatieprogramma voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs komen film en wetenschap op inspirerende wijze samen.

Programma

Te gast zijn onder andere historicus en filosoof Philipp Blom over de gevolgen van kunstmatige intelligentie en klimaatverandering voor onze democratische samenleving, Max Welling over de kracht van zelflerende systemen in combinatie met dataverwerking en Pim Haselager over robotica en ethische dilemma’s.

Voertaal

Alle buitenlandse films zijn Engels gesproken of ondertiteld. Bij een aantal aansluitende gesprekken is de voertaal ook Engels.

Prijs

Films
Regulier € 9,-
CJP € 7,50
Studenten € 5,-
Lezingen
Regulier € 5,-
CJP en studenten € 3,50
Juniorprogramma
Films € 3,50
Junior Big Ideas € 3,50
Junior Wetenschapsquiz
Deelnemer
Publiek

€ 5,-
€ 2,50

Tickets

Kaarten voor dit festival zijn te koop via de website.

Datum

woensdag 7 november 2018 t/m zondag 11 november 2018

Prijs

€ 9,00

Locatie

LUX Nijmegen Mariënburg 38-39 6511PS, Nijmegen Nederland

Contact

+31 (0)6 57 34 07 80

Organisatie