Ik ren, jij rent, wij rennen Wetenschapscafé door Marli Huijer

Voor jongeren en volwassenen
Tijdens dit Wetenschapscafé bespreekt professor Marli Huije aan de hand van drie filosofische stromingen de mogelijke rol van gezondheids- en fitnessapps.

Gezondheids- en fitnessapps staan tegenwoordig automatisch geïnstalleerd op smartphones. Deze apps stellen de mens in staat zichzelf goed in de gaten te houden en beter te leren kennen. Met het uiteindelijke doel, natuurlijk, om zichzelf te verbeteren. Maar wat betekent dat: jezelf verbeteren? En voor wie doe je dit eigenlijk, en waarom? Voor jezelf, of voor de maatschappij?

En waarom zou je dat willen? Hoe is het functioneren van gezondheids- en fitnessapps het best te begrijpen: als een vorm van zelf-ontplooiing of als een vorm van disciplinering van buitenaf? Professor Huijer bespreekt aan de hand van drie filosofische stromingen hoe de rol van deze gezondsheidsapps uiteenlopend benaderd kan worden, hoe deze apps het huidige zelfbeeld vormgeven, en wat de alternatieven zijn.

Over de spreker

Prof. dr. Marli Huijer is hoogleraar Publieksfilosofie aan de Erasmus School of Philosophy, Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze werd opgeleid tot huisarts en filosoof, promoveerde in de filosofie en was eerder bijzonder hoogleraar Gender en Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Van 2015 tot 2017 was zij Denker des Vaderlands in Nederland. Ze schreef boeken over vele onderwerpen, waaronder seksuele vrijheid, gender, ritme, en technologie

Datum

maandag 24 februari 2020 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011PV, Rotterdam Nederlands