iGirl Computercursussen Computercursussen voor meisjes van 8 t/m 15 jaar

Voor kinderen en jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Verschillende computercursussen voor meisjes vanaf acht jaar. Leer je eigen website te bouwen, maak zelf een robot en programmeer deze of ontdek hoe je zelf een 3D animatiefilm kunt maken.

Heb jij altijd al je eigen app willen maken? Of droom je van je eigen robot bouwen? Of wat dacht je van je eigen website maken, helemaal in HTML? In deze cursussen leer je alles over computers en wat daarmee te maken heeft.

Programma

Maak een app op je mobiel – Vanaf groep 8.

In deze cursus is het mogelijk om zelf een app te maken zodat je een spel op je mobiel kunt spelen of misschien verzin je wel die app die iedereen móet hebben. Maak zelf apps voor Android smartphones. Leer werken met Appinventor, waarmee op een simpele manier duizend-en-één verschillende apps gemaakt kunnen worden. Dit programma wordt over de hele wereld gebruikt en de app die je maakt werkt op alle Android telefoons. Handig dus om de zelfgemaakte app te delen.

Maak je eigen robot – Vanaf groep 7.

Bij robots denken de meeste mensen waarschijnlijk aan speelgoed of aan science-fiction films, maar in het echt worden ook robots ingezet. Denk maar eens aan de grasmaai-robot, die het gras helemaal zelf maait. Of de Marslander, die helemaal alleen op Mars zit. Nu ben jij de baas: wat voor soort robot wil jij leren maken?

3D printen – Vanaf groep 7.

Op deze cursus leer je stap voor stap een eigen 3D ontwerp te maken die je daarna laat uitprinten. Je kan zelfs je creatie verder versieren met een 3D-pen.

Maak een virtual reality app – Vanaf groep 6.

In deze cursus leer je zelf virtual reality apps te maken voor tablet, ipad, computer of VR bril.

Gamemaker – Vanaf groep 6.

Zelf games maken! Wie wil dat nou niet? Maar hoe pak je dat aan? Gamemaker is een programma waarmee iedereen games kan maken, zonder dat je daarvoor een programmeertaal hoeft te leren.

Scratch – Vanaf groep 5.

Maak helemaal zelf een animatie, game of een ander programma met Scratch.

Prijs

De prijs voor deze cursus is €90,- voor 25 lessen inclusief cursusmateriaal

Inschrijven

Inschrijven voor deze cursus kan via de website.

Datum

vrijdag 14 september 2018 t/m vrijdag 12 april 2019 van 19:00 tot 20:15

Prijs

€ 90,00

Locatie

Vakcollege Het Element Hooglandseweg-Noord 55 3813 VD, Amersfoort Nederland