Iedereen geniaal Lezing door Pascal Borry

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Onderzoekers in het domein van de humane genetica hollen van de ene ontdekking naar de andere. Maar wat betekent dit voor de samenleving? Tijdens deze lezing gaat Pascal Borry in op de maatschappelijke context van de humane genetica.

Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of je vindt wel een bericht dat met genetica te maken heeft. Genetica is een levensbelangrijk onderwerp voor iedereen, niet alleen voor ingewijden. Iedereen heeft genen en chromosomen, maar niet iedereen beseft wat dat betekent.

Wat kan het genoom je vertellen? Wat vertelt het niet? Wat zou iedereen over zijn DNA moeten weten? Wie heeft toegang tot genetische informatie? En hoe zal genetica de gezondheidszorg bepalen? Pascal Borry geeft in deze lezing antwoord op deze en tal andere vragen rond de humane genetica.

Over de spreker

Pascal Borry is hoofddocent medische ethiek aan het Departement Maatschappelijke Gezondheidszorg en Eerstelijnszorg van de KU Leuven. Hij is lid van het Raadgevend Comité voor de Bio-ethiek, expert van de Hoge Gezondheidsraad en lid van de ethische commissie van het Wereld Anti-Doping Agentschap.

Datum

woensdag 20 december 2017 van 20:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

Den Hopsack Grote Pieter Potstraat 24 2000, Antwerpen België

Contact