I-BRAIN Festival 2019: Beestenbrein Festival

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
I-Brain is een jaarlijks wetenschapsfestival over hersenonderzoek. Deze editie draait om de verschillen en gelijkenissen tussen mensen en dieren.

De mens is uniek en fundamenteel anders dan dieren, toch? Zoölogisch gezien is de mens echter niet unieker dan vliegen, muizen of chimpansees, die net als wij het resultaat zijn van een unieke evolutionaire voorgeschiedenis. De evolutionaire verwantschap tussen mensen en dieren zorgt ervoor dat sommige aspecten van de hersenwerking uniek menselijk zijn, terwijl anderen juist sterk overeenkomen met dieren.

Raf Vancampenhoudt voor Breinwijzer vzw
Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 13:00 tot 18:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Voorhoutkaai 15 9000, Gent België

Contact

+32 (0)496 29 71 07

Organisatie