Hunzebos 3D Wandeling en spel

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ga op avontuur op het Sabeltandtijgerspoor in het Hunzebos of kies de Tijdreisroute Leewal en bewonder overblijfselen van de ijstijd. Met behulp van app ontdek je de geschiedenis van het landschap en houd je een wedstrijdje met een sabeltandtijger.

Je kunt kiezen uit twee routes: het Sabeltandtijgerspoor of de Tijdreisroute Leewal. Onderweg kun je op een speciale app met animaties en augmented reality de ontstaansfasen van het landschap van dichtbij beleven. De app verrijkt de wandeling voor zowel kinderen als volwassenen op een unieke manier.

Hunzebos

De Routes

Het Sabeltandtijgerspoor is een avonturenroute in het Hunzebos voor kinderen van 6 tot 14 jaar. Een slingerpad brengt je door heuvels uit de ijstijden en langs speelplekken, waaronder een kabelbaan en een balanceerblug. Klim, klauter, spring en sluip, speel spannende games op de app, en houd een wedstrijdje met een sabeltandtijger.

De Tijdreisroute Leewal is een wandeling van 7,5 kilometer door bossen, heidevelden en stuifzand, langs de hunebedden en akkers tussen Exloo en Odoorn. Je ziet indrukwekkende overblijfselen van de ijstijden, zoals zwerfkeien en de raadselachtige Leewal die door het landschap kronkelt. Deze route is geschikt voor oudere kinderen (14+) en volwassenen.

Je loopt de routes met je eigen smartphone of die van je ouders. Eenmaal op de locatie aangekomen kun je de app downloaden.

Startlocatie

Volg de bordjes met de mammoet/sabeltandtijger naar de routes vanaf: Parkeerplaats zwembad Leewal, Zuideinde 36, 7875 CD Exloo Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen, Valtherweg 36, 7875 TB Exloo

Beleef de ijstijd

Het gebied rondom Exloo is het kloppend hart van De Hondsrug UNESCO Global Geopark, waar je het landschap uit de ijstijd kunt beleven. In het Geopark liggen twee belangrijke hotspots, het Hunzebos en de Leewal.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019
zaterdag 5 oktober 2019

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Parkeerplaats Fletcherhotel De Hunzebergen Valtherweg 36 7875TB, Exloo

Contact

0599-725 009