Huis Sonneveld Tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Het "nieuwe bouwen" is een functionalistische architectuur die begin twintigste eeuw opkwam en zijn hoogtepunt tussen de beide wereldoorlogen beleefde. Ontdek nu zelf museumwoning Huis Sonneveld, een van de best bewaarde woonhuizen in deze stijl.

In 1929 gaf Albertus Sonneveld, één van de drie directeuren van de Van Nellefabriek, de opdracht een vrijstaand huis voor zijn gezin te ontwerpen. In 1933 verhuisde de familie naar de Jongkindstraat, zonder ook maar iets uit hun oude woning mee te nemen. Ze gingen niet alleen in een ander huis wonen, maar pasten ook hun levensstijl aan, conform de smaak van de avant-garde. Huis Sonneveld toont aan dat nieuwe tendensen in de architectuur werden gedragen door een invloedrijke burgerij. De Museumwoning laat zien hoe een vooraanstaande Rotterdamse familie het Modernisme omarmde, en hoe die keuze hun dagelijkse leefomgeving kleurde.

Het Nieuwe Bouwen is een functionalistische architectuur die begin twintigste eeuw opkwam en zijn hoogtepunt tussen de beide wereldoorlogen beleefde. Niet monumentaliteit lag aan de basis van het ontwerp, maar de functie van het gebouw en de behoeften van de gebruikers. Moderne materialen als beton en recent ontwikkelde staalconstructies werden toegepast in efficiënte, hygiënische gebouwen. Een functionele plattegrond met vrij indeelbare ruimtes zou een gebouw een open, luchtige indruk geven, in tegenstelling tot de traditionele, gesloten bouwblokken. Het streven was naar een gezonde leefomgeving met frisse lucht en veel zonlicht.

Prijs

Regulier €10,-
Seniorenkaart / CJP / student €6,50
Museumpark combiticket €27,50
Kinderen en jongeren tot 18 jaar Gratis
Vrienden van Het Nieuwe Instituut Gratis
Museumkaart, ICOM/ICAM, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rotterdampas, Rembrandtkaart en Holland Pass coupon Gratis

Datum

vanaf dinsdag 1 januari 2013 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 10,00

Locatie

Huis Sonneveld Jongkindstraat 12 3015CG, Rotterdam Nederland

Contact

+31(0)10 440 12 00