HOOP Boekpresentatie van Joris Luyendijk

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
‘Hoe hou jij hoop?' vroeg Joris Luyendijk aan wetenschappers, kunstenaars en ondernemers. Tijdens deze boekbespreking laten zij zien dat ook op onverwachte plekken hoop te vinden is. Met onder meer Louise Vet, Hans Aarsman en Stine Jensen.

Het zijn vreemde tijden met veel zorgwekkende ontwikkelingen op politiek, cultureel, maatschappelijk en ecologisch gebied. Daardoor kijkt Joris Luyendijk voor het eerst in zijn leven niet met onvoorwaardelijk vertrouwen naar de toekomst. Tegelijk weet hij dat er ongekend veel goed gaat in de wereld. Het probleem is dat dit lang niet altijd zichtbaar is. Daarom vroeg hij via het platform Nederland in ideeën aan 100 wetenschappers, ondernemers en kunstenaars: ‘Hoe hou jij hoop?’

Op deze avond, voorgezeten door Joris Luyendijk, treden Louise Vet, Hans Aarsman, Merlijn Twaalfhoven, Stine Jensen, Lavinia Meijer, Gustaaf Peek, Chazia Mourali en nog vele anderen op. Met muzikale optredens, voordrachten en in debat laten zij zien dat ook op onverwachte plekken hoop te vinden is. Zelfs als het gaat om klimaatverandering, de cyberwedloop, de economische crisis of persoonlijke trauma’s. Kortom, het wordt een avond die je nieuwe inzichten kan bieden.

Op deze avond zal ook het boek HOOP gepresenteerd worden, waarin nog veel meer experts vertellen wat er goed gaat in hun vakgebied.

Deze avond wordt georganiseerd door Sciencepalooza en Maven Publishing.

Programma

18:30 uur Deuren open
18:45 uur Start mini-colleges
19:30 uur Start hoofdprogramma

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

zondag 29 september 2019 van 18:30 tot 21:00

Prijs

€ 16,50

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie