Hoogtepunten van Schokland Excursie

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bezoek al wandelend in één dag alle highlights van Werelderfgoed Schokland. Een gids neemt je mee over het 'eiland op het droge'.

In de ochtend begin je met een wandeling over de Zuidpunt. Je bezoekt een kerkruïne die uit ongeveer 1300 dateert. Bij deze kerkruïne heeft in 2003 de herbegrafenis plaatsgevonden van de Schokkers van wie de schedels en botten in de zomer van 1940 waren opgraven voor onderzoek en sindsdien door de Universiteit van Amsterdam zijn bewaard. Ook bezoek je de vuurplaat, de plek waar vroeger de vuurtoren heeft gestaan.

Rond de middag loop je weer terug naar de Gesteentetuin. Hier staat de lunch voor je klaar en je kunt rustig het bezoekerscentrum doorlopen en de tentoonstelling bekijken over het ontstaan van de aarde en van stenen. Ook vind je er informatie over de geschiedenis en de natuur van Schokland.

In de middag maak je een wandeling over het noordelijke punt van Schokland. Op de Noordpunt is de oude haven waar je onder andere de Lichtwachterswoning, het misthoornhuisje en de voormalige begraafplaats bezoekt.

Bijzonderheden

De wandeling is ongeveer 14 km lang.
Trek stevige wandelschoenen aan.

Reserveren

Voor deze activiteit is reserveren verplicht via de website.

Van Zuiderzee naar Meer

In 2018 vieren we dat het 100 jaar geleden is dat de Zuiderzeewet is vastgesteld. De Zuiderzeewerken hebben ervoor gezorgd dat het Nederland van nu er ingrijpend anders uitziet dan het Nederland van 100 jaar geleden. De 100ste verjaardag van de Zuiderzeewet is daarom het vieren waard!

Datum

zaterdag 11 augustus 2018 van 9:30 tot 16:30
zaterdag 23 september 2017 van 9:30 tot 16:30

Prijs

€ 17,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Bezoekerscentrum De Gesteentetuin Keileemweg 8319AC, Schokland Nederland

Contact

+31 (0)320 28 61 11