Homo technologicus Paradisolezingen 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het menselijk denken en handelen is tegenwoordig onlosmakelijk verbonden met techniek. Prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek onderzoekt in deze lezing de manier waarop mensen met technologische ontwikkelingen moeten omgaan.

Filosofen stellen dat de mens zich niet meer laat begrijpen zonder haar interactie met technologie. Techniek behoort tegenwoordig tot de menselijke conditie. Binnen de filosofische antropologie is de relatie tussen mens en techniek dan ook een kernthema.

Is er nog wel verzet mogelijk tegen onwenselijke ontwikkelingen als mensen zelf het product zijn van deze ontwikkelingen? Hoe kan zogenaamde homo technologicus verantwoord vormgeven aan de menselijke conditie? Dergelijke vragen worden steeds actueler naarmate mens en techniek ook fysiek naar elkaar toegroeien door de komst van sociale robots en technieken voor mensverbetering. In deze lezing probeert hoogleraar Filosofie van Mens en Techniek prof. dr. ir. Peter-Paul Verbeek bovenstaande vragen te beantwoorden.

Paradisolezingen

Dit is de zesde Paradisolezing in de serie ‘leven in het heelal’. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Voor deze lezing zijn tickets te koop via de website

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 14 mei 2017 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie