Hoe word je een...? Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In vijf lezingen in het Nationaal Onderwijsmuseum leer je hoe je kunt worden wat je wilt. Van staaljagerpiloot tot modeontwerper, laat je verbazen, verrassen en verwonderen.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Hoe word je een… Gorilla-baby oogchirurg?
Zondag 24 september
Dr. Tjeerd de Faber is niet zomaar een oogarts. In de loop van de jaren heeft hij op zijn operatietafel een heel dierenboek voorbij zien komen: vissen, vogels, reptielen én zoogdieren. Van een schele leeuw tot een kabeljauw met staar, van een pad met uitgedroogde ogen tot een blinde babygorilla. Niks is hem te gek!

Tijdens dit college vertelt hij je dan ook graag hoe het opereren van dierenogen in zijn werk gaat en waarom hij zo graag doet wat hij doet.

Hoe word je een… gameontwikkelaar?
Zondag 29 oktober
Bijna iedereen houdt van gamen. Maar hoe máák je nu eigenlijk een spel? En is een game maken net zo leuk als het spelen ervan?

Je hebt natuurlijk games in allerlei vormen. Je kunt ze spelen op je computer of op je console, op je telefoon of tablet. Sommige spellen zijn heel ingewikkeld, anderen zijn juist eenvoudig. Toch zijn de stappen om ze te maken hetzelfde. Steven ter Heide legt uit wat er allemaal bij het maken van een game komt kijken.

Hoe word je… een schrijver?
Zondag 26 november
Kinderboekenschrijver Arend van Dam legt tijdens dit college uit hoe een boek tot stand komt. Ook vertelt hij hoe hij zelf schrijver is geworden. Moet je daar een studie voor doen of word je dat zomaar? En hoe zit het als je niet goed genoeg kan tekenen om de illustraties van je eigen boek te maken? Kortom, alles wat je wil weten over het maken van een boek.

Hoe word je een… modeontwerper?
Zondag 17 december
Een beroep vol glitter & glamour? Modeontwerper *Michael van der Meide
vertelt je er alles over. Waar laat je je allemaal door inspireren? Hoe maak je een eerste schets als je eenmaal een onderwerp of thema bedacht hebt voor je collectie? En hoe bepaal je welke stoffen en kleuren je gaat gebruiken? Na dit college wil je misschien wel zelf gelijk een outfit ontwerpen.

Hoe word je een… straaljagerpiloot?
Zondag 28 januari 2018
Straaljagerpiloot worden: wie droomt er niet van? Om bijvoorbeeld bij de Luchtmacht als F-16 vlieger te werken. En af en toe ook in een gevechtshelikopter zitten. Voor missies in het buitenland of om het Nederlandse luchtruim te bewaken. Maar wat komt er allemaal bij kijken? En hoe word je eigenlijk een straaljagerpiloot?

Tijdens dit college door Ralph Aarts krijg je een antwoord op al deze vragen en stijg je bijna op van verbazing en verwondering.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €25,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 28 januari 2018 van 12:00 tot 13:00
zondag 17 december 2017 van 12:00 tot 13:00
zondag 26 november 2017 van 12:00 tot 13:00
zondag 29 oktober 2017 van 12:00 tot 13:00
zondag 24 september 2017 van 12:00 tot 13:00
Toon alle data

Prijs

€ 25,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Burgemeester de Raadtsingel 97 3311 JG, Dordrecht Nederland

Contact

+31 (0)78 632 68 20