Hoe word je 100? Verdieping op het Dak - De Kennis van Nu Meetup

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wil jij gezond 100 jaar worden? Kom dan naar deze napraatsessie over de tv-uitzending _Hoe word ik 100?_ van de Kennis van Nu en woon tegelijk de radio-opname bij van dit 'sciencecafé'. Je kunt zelf vragen stellen aan het panel deskundigen.

We worden steeds ouder in Nederland. Wie weet ben jij wel een van de toekomstige 100-jarigen. De hamvraag is: hoe zorg je dat je gezond oud wordt? En moeten we het eigenlijk wel willen om allemaal 100 te worden? Wil jij 100 worden?

Op donderdagavond 5 november bespreken we het in het serre-café op het DAK van NEMO waarbij ook opnames van De Kennis van Nu radio zijn. De Kennis van Nu is het wetenschapsprogramma van de Nederlandse publieke omroep NTR. De discussie is naar aanleiding van de televisie-uitzending van De Kennis van Nu van 28 oktober 2015 Hoe word ik 100?

Sprekers

Andrea Maier, hoogleraar interne geneeskunde aan de Vrije Universiteit. Van Andrea Maier hoeven we echt niet allemaal 100 te worden. Maar: ‘50 procent van alle 60-jarigen heeft momenteel één of meer ziektes. De helft! Het zou wel fijn zijn als we die morbiditeit kunnen uitstellen.’

Kris Verburgh, arts en onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel, schreef het boek Veroudering vertragen: het langer jong-plan over de epidemie van welvaartsziekten en overgewicht.

Martijn Huisman, Wetenschappelijke directeur van de de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA), doet onderzoek naar het dagelijks functioneren van ouderen vanaf 55 jaar.

Jelle Reumer, bijzonder hoogleraar vertebratenpaleontologie, zal een column voordragen.

Speciale gast is mevrouw Jampoller die al honderd jaar is. Zij was ook al te zien in de televisie-uitzending van De Kennis van Nu

Het avondprogramma zal gepresenteerd worden door Pieter van der Wielen van de NTR en Sanne Deurloo van Science Center NEMO.

Begintijd

Inloop vanaf 19:00, start om 19:30.

Bijzonderheden

Het dak van NEMO is deze avond toegankelijk via de hoofdingang van NEMO.

Datum

donderdag 5 november 2015 vanaf 19:00