Hoe word ik beroemd zoals...? Kindercolleges voorjaar 2019

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in musea in Amersfoort krijg je het antwoord op de vraag 'hoe word ik beroemd zoals… Caspar van Wittel, Piet Mondriaan en Johan van Oldenbarnevelt?'

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou.

Colleges

Beroemd zoals… Caspar van Wittel?
10 maart 2019 Caspar van Wittel wilde heel graag kunstschilder worden en reisde nadat hij van een meester het vak had geleerd naar Italië om de kunst daar te bekijken. Hij besloot in Rome te blijven wonen omdat hij daar heel beroemd werd door het schilderen van zijn favoriete onderwerp: de stad. Tijdens dit werkcollege ga je samen met kunsthistorica Miriam Kolk op ontdekking en kom je erachter hoe een gewone Amersfoortse jongen zo beroemd kon worden én je gaat ook zelf aan de slag.

Beroemd zoals… Piet Mondriaan?
14 april 2019
De Nederlandse kunstenaar Piet Mondriaan is werkelijk wereldberoemd. Van Japan tot Amerika en van Rusland tot Zuid-Afrika kennen mensen zijn schilderijen met de zwarte lijnen en de rode, gele en blauwe vlakken. Zijn schilderijen zijn tegenwoordig ook peperduur: sommige van zijn werken worden verkocht voor miljoenen euro’s. Hoe is Piet Mondriaan zo beroemd geworden? Universitair docent en kunstliefhebber Martin Rosema vertelt je er alles over tijdens het college Hoe word ik net zo beroemd als Piet Mondriaan?
Let op: Dit college vindt plaats in het Mondriaanhuis

Beroemd zoals… Johan van Oldenbarnevelt?
12 mei 2019 Johan van Oldenbarnevelt was een belangrijk staatsman in het begin van de zeventiende eeuw. Op zijn zeventiende verliet hij de stad Amersfoort waar hij opgroeide om in het buitenland te gaan studeren. Hoe was dat in die tijd? Op het hoogtepunt van zijn loopbaan vormde hij met prins Maurits een dreamteam: samen bestuurden ze de Republiek. Toch ging het mis tussen de twee mannen. Wat gebeurde er en hoe kwam de Amersfoorter Johan van Oldenbarnevelt aan zijn eind? Is hij daarom zo beroemd en bekend geworden? Historicus Bart Wiekart kan je er alles over vertellen.
Let op: Dit college vindt plaats in Museum Flehite

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit voorjaar 2019

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 12 mei 2019 van 13:00 tot 14:00
zondag 14 april 2019 van 13:00 tot 14:00
zondag 10 maart 2019 van 13:00 tot 14:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Kunsthal KAdE Eemplein 77 3812 EA, Amersfoort Nederland

Contact

+31 (0)33 422 50 30

Organisatie