Hoe werkt mijnwaterenergie? Open dag

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Stap in de wereld van circulaire energie. Circulaire wat? Dat leer je in de energiecentrale waar, zonder aardgas te gebruiken, energie wordt uitgewisseld om huizen en kantoren te verwarmen én te koelen.

Tijdens deze open dag leer je hoe mijnwaterenergie werkt door een kijkje te nemen in de energiecentrale. Door middel van een film en animatie ga je terug in de tijd en zie je in vogelvlucht hoe de mijnwatertechnologie zich heeft ongewikkeld en hoe het in de toekomst ingezet kan worden.

Neem een kijkje in de ‘keuken’ van circulaire economie. Onder het nieuwe stadsdeel Maankwartier Heerlen stap je in de wereld van circulaire energie. Verduurzaming is essentieel voor de toekomst en als Nederland van het gas af moet, dan maar meteen goed met een innovatieve energiebron. De basis van deze bron ligt onder ieders voeten: mijnwaterenergie.

Twan Vincken via Mijnwaterenergie

Over Mijnwater

Mijnwater is betrokken in vijf grote Europese projecten en werkt met zo’n 60 partners samen aan de doorontwikkeling van een circulair warmtenet op basis van lage temperatuur dat uitsluitend op vraag levert, dus alleen dan wanneer de klant warmte of koelte nodig heeft. De huidige Europese programma’s waar deze projecten financiering van ontvangen zijn: OPZuid, Interreg Heatnet, Interreg D2Grids, Horizon 2020 en Life4heatrecovery.

Programma

Tijdslot 1:

13:30 uur Ontvangst van groep 1 voor de JUMBO (spoorsingel).
Via Maanplein naar energiecentrale
13:45 uur Ontvangst en korte presentatie in de energiecentrale
14:15: uur Vragenkwartiertje
14:30 uur Bezichtiging van de energiecentrale
14:45 uur Einde
Terug naar Maanplein

Tijdslot 2:

15:30 uur Ontvangst van groep 2 voor de JUMBO (spoorsingel).
Via Maanplein naar energiecentrale
15:45 uur Ontvangst en korte presentatie in de energiecentrale
16:15: uur Vragenkwartiertje
16:30 uur Bezichtiging van de energiecentrale
16:45 uur Einde
Terug naar Maanplein
17:30 Einde open dag

Aanmelden

Graag aanmelden voor één van bovenstaande tijdslots via de website. Het programma heeft ruimte voor 60 personen (twee keer 30).

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 13:30 tot 17:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Maankwartier Heerlen Spoorsingel 81 6412 A, Heerlen Nederland

Contact