Hoe verzin je het? Kenniscafé

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit KennisCafé gaat wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout in gesprek over creativiteit met wetenschapshistoricus Dirk van Delft (Universiteit Leiden) en andere deskundigen.

Zonder creativiteit kom je nergens, lijkt het wel. Wat voor soort werk je ook doet, als je creatieve oplossingen kunt verzinnen heb je een streepje voor. Creatief zijn is meer dan een leuke hobby of het domein van de kunstenaar, architect of ontwerper, het is een manier om relevant te blijven. Maar wat is creativiteit? Hoe werkt het? Kan iedereen creatief zijn of heb je er speciaal talent voor nodig? Kun je het leren? Kan een computer het leren? En wat is de rol van creativiteit in kennisontwikkeling en wetenschap?

Moderator Martijn van Calmthout gaat in gesprek met o.a. wetenschapshistoricus Dirk van Delft (Universiteit Leiden), Mieke Boon (Universiteit Twente), Cartsen de Dreu, arbeids- en organisatie psycholoog (Universiteit Leiden), Evelyn Kroesbergen, orthopedagoog aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Folgert Kasdorp, Meertens instituut en Stan Boshouwers van Tinker voor een interview over de Tinker methode.

Prijs

Regulier € 9,50
CJP en studenten € 7,50
Stadspas € 7,50
De Balie Cultuurpas € 7,50

Tickets

Kaarten voor dit KennisCafé zijn verkrijgbaar via de website.

Datum

maandag 16 april 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 9,50

Locatie

Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 553 51 00

Organisatie