Hoe muziek ons geheugen kleurt Lezingen door Arno van der Hoeven, Alec Badenoch, Arjen Snijders en Bas Agterberg

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Radiopersoonlijkheden en wetenschappers vertellen over de rol die de radio en muziek spelen voor veel mensen in hun jeugd.

De radio verbindt en helpt ons onze identiteit te vormen in de puberteit. De piratenzenders en Hilversum III gaven een stem aan het gevoel van hun jonge luisteraars. Wat is de gidsfunctie van een radiozender? Wat is de gezamenlijke beleving van het publiek en welke rol spelen de DJ’s? Verbindt een popzender generaties?

Sprekers

  • Arno van der Hoeven onderzocht voor zijn promotie de connectie tussen de herinnering van populaire muziek, culturele identiteit en cultureel erfgoed. Zijn proefschrift Popular Music Memories (2012) toont hoe herinneringen een gevoel van eigenwaarde en identiteit, tijd en ruimte oproepen.
  • Alec Badenoch onderzoekt media in een transnationale context. Het gaat in zijn onderzoek over de relatie tussen media en de ideeën rond nationale identiteit en de voorstelling van een wereldwijde samenhang. Hoe de technologische netwerken en de instituten de Europese droom verbeelden en representeren.
  • Arjan Snijders werkt als radiomaker en journalist. Hij was eindredacteur bij programma’s als Effe Ekdom, Arbeidsvitaminen en Schiffers.fm. Als DJ presenteerde hij programma’s op Radio 1, Radio 2 en 3FM.
  • Bas Agterberg (moderator) is specialist Mediahistorie bij Beeld en Geluid.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Datum

donderdag 8 oktober 2015 van 17:00 tot 18:30

Organisatie