Hoe dateer je middeleeuwse gebouwen Lezing door dr. Frans Doperé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe kun je middeleeuwse gebouwen dateren en hoe precies kan zo’n datering zijn? Welke werktuigen heb je nodig? Dr. Frans Doperé legt het uit in deze lezing en laat je voorbeelden zien in de tentoonstelling 'Bouwen voor de eeuwigheid'.

De voorbije decennia is dr. Frans Doperé van de KU Leuven uitgegroeid tot de autoriteit op vlak van datering van middeleeuwse gebouwen aan de hand van de bewerking van natuurstenen bouwfragmenten. Op de Dag van de Wetenschap geeft hij een snelcursus dateren. Met als voorbeeld Doornikse kalksteen en Ledesteen die in de abdij gebruikt werden. Hoe precies kan zo’n datering zijn? Welke werktuigen heb je nodig? Maak een rondje door de tijdelijke tentoonstelling om enkele karakteristieke bewerkingen in het echt te bekijken.

Doelgroep

Deze lezing is geschikt voor iedereen vanaf 14 jaar.

Aanmelden

Aanmelden voor deze lezing kan telefonisch of via e-mail.

Dag van de Wetenschap

De Dag van de Wetenschap is het grootste wetenschapsevenement in Vlaanderen en Brussel. Deze dag richt de spots op álles wat met wetenschap en technologie te maken heeft. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag. Bereid je voor op verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper.

Datum

zondag 24 november 2019 van 10:30 tot 11:30

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Koninklijke Prinslaan 6-8 8670, Koksijde België

Contact

+32 (0)58 53 39 50