Het zwarte gaten mysterie Lezing door Stefan Vandoren

Voor families
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Zwarte gaten zijn onzichtbaar. Toch weten natuurkundigen door de beroemde relativiteitstheorie van Einstein zeker dat ze bestaan. Wat merk je van deze mysterieuze zwarte gaten? En kan de aarde ook worden opgeslokt door een zwart gat?

In deze toegankelijke lezing vertelt professor doctor Stefan Vandoren alles over zwarte gaten. Wat is een zwart gat precies? Zijn zwarte gaten wel zwart? En hoe weet je eigenlijk zeker dat ze bestaan?

Stefan Vandoren via Universiteit Utrecht

Over de spreker

Prof. dr. Stefan Vandoren is theoretisch natuurkundige en doet onderzoek naar snaartheorie, supergravitatie en zwarte gaten. Samen met Nobelprijswinnaar Gerard ‘t Hooft van de Universiteit Utrecht schreef hij het boek Tijd, in machten van tien.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact