Het simpelste leven Paradisolezingen 2017

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze lezing laat prof. dr. Marileen Dogterom zien hoe het leven er uit ziet op de allerkleinste moleculaire (nano)schaal.

Hoogleraar bionanoscience prof. dr. Marileen Dogterom droomt ervan een volledig synthetische cel te bouwen. Dit zal wetenschappers namelijk inzicht geven in hoe leven op aarde werkt en hoe dit leven is ontstaan. Kan samenwerking tussen fysici, chemici en biologen helpen om de principes van minimaal leven te begrijpen?

Dogterom neemt je in deze lezing mee naar leven op het allerkleinste niveau en laat zien hoe moleculen op nanoschaal samenwerken om tot een levend organisme te komen.

Paradisolezingen

Dit is de derde Paradisolezing in de serie ‘leven in het heelal’. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Museum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Voor deze lezing zijn tickets te koop via de website

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 12 maart 2017 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 626 45 21

Organisatie