Het lastige lichaam Lezing door Linde van Schuppen

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Het lijkt erop dat men er door de jaren heen steeds beter in slaagt om fysieke inspanningen uit het dagelijks leven te verbannen. In deze lezing bespreekt filosoof Linde van Schuppen of dit wel zo slim is.

Je werkt achter computers en laptops, besteedt afwassen uit aan een machine, fietst elektrisch en ontmoet je vrienden online. Zo houdt je je ongemakkelijke lichaam stil en kun je je ‘geest’ richten op dat wat echt belangrijk is. Filosoof Linde van Schuppen, promovendus aan de Radboud Univerisiteit, vraagt zich echter af, of het degraderen van het lichaam tot last wel zo’n goed idee is.

Roman Legoshyn via Radboud Reflects

Festival op ’t Eiland

Tijdens de Vierdaagsefeesten programmeren Radboud Reflects en de Wetenschapsredactie van de Radboud Universiteit programma’s tijdens Festival op ’t Eiland. Naast eten, muziek en theater is er ook kennis te vergaren bij Festival Op ‘t Eiland. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten je elke dag verder nadenken over zaken als het vergeten lichaam, gemixte zintuigen, ongehoorzaamheid, onze eigen voorspelbaarheid, en de universiteit in verzetstijd. Je kunt luisteren naar lezingen, maar ook meedoen aan live-experimenten. Zowel voor volwassenen als voor kinderen! Doe je dagelijkse dosis kennis op en stort je daarna weer in het feestgedruis van de Vierdaagsefeesten.

Datum

zaterdag 14 juli 2018 van 20:00 tot 20:30

Prijs

Gratis

Locatie

Festival Op 't Eiland Stadseiland Nijmegen, Veur-Lent Nijmegen Nederland

Contact

Organisatie