Het laat-Romeinse rijk Boekbespreking van Stijn Vennik

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze boekbespreking van het boek 'Van de gladiatorenkeizer tot de gepensioneerde tiener' leer je meer over het laat-Romeinse rijk.

De geschiedenis van het laat-Romeinse rijk was een periode vol spannende gebeurtenissen en ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de toenemende problemen in en buiten het Romeinse imperium, die het rijk grondig zouden veranderen. Op toegankelijke en historisch verantwoorde wijze schetst het boek Van de gladiatorenkeizer tot de gepensioneerde tiener de geschiedenis van de periode tussen 180 en 476 n.Chr., waarbij er ook aandacht is voor de bijzondere verhalen en anekdotes over keizers en andere personen die de laat-Romeinse geschiedenis hebben gekleurd.

Tijdens de boekpresentatie word schrijver en historicus Stijn Vennik over zijn boek geïnterviewd door studenten Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, onder leiding van docent en oudhistoricus Martijn Icks.

Aanmelden

Aanmelden voor deze boekpresentatie is verplicht via de website

Week van de Klassieken 2019

De twaalfde Week van de Klassieken vindt plaats van 4 tot en met 14 april 2019. Het thema is ‘Van heinde en verre: migratie in de klassieke wereld’. Rond dit thema zijn er door het hele land volop lezingen, rondleidingen, voorstellingen met theater en poëzie, boekpresentaties, wedstrijden en debatten.

Datum

donderdag 11 april 2019 van 14:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Oude Turfmarkt 127-129 1012 GC, Amsterdam Nederland

Contact

+ 31 (0)20 52 52 556