Het Grote Wormencollege Lezing voor kinderen vanaf 8 jaar

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit college leer je alles over een hele bijzondere worm. Een worm van één milimeter lang en zo dun als een haar. Je denkt vast dat dit niet zo veel voorstelt. Maar niets blijkt minder waar.

Deze kleine worm lijkt namelijk best veel op een mens. Zo heeft de worm een zenuwstelsel en reageert net als jij op prikkels uit de omgeving (zoals aanwezigheid van lekker of juist heel vies eten). Door dit kleine leven te bestuderen begrijpen onderzoekers beter hoe ons eigen lichaam werkt. Tijdens de hele ontwikkeling van embryo tot volwassene moeten cellen kiezen wat voor soort cel zij gaan worden. Hoe nemen cellen zulke beslissingen zonder fouten te maken? Om dat uit te vinden heeft AMOLF een speciale microscoop uitgevonden om cellen te volgen in een klein groeiend wormpje.

Doelgroep

De lezing is voor kinderen vanaf 8 jaar, maar ouders zijn ook welkom.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zaterdag 5 oktober 2019 van 14:30 tot 15:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

AMOLF Science Park 104 1098 XG , Amsterdam

Contact

020-7547100

Organisatie