het grote sEKSPERIMENT Vaste tentoonstelling

Kunnen meisjes écht beter multitasken dan jongens? En zijn jongens het allerbeste in techniek? Zoek het samen uit en ontdek in deze vaste tentoonstelling hoe verschillend (of gelijkend) jullie talenten zijn.

Technopolis maakt voor eens en voor altijd korte metten met de oude vastgeroeste genderclichés. het grote sEKSPERIMENT geeft antwoord op vragen die voor discussie zorgen: kunnen meisjes beter multitasken dan jongens? Hebben jongens een beter oriëntatiegevoel? Kunnen jongens beter brandjes blussen en meisjes beter verzorgen? Bezoek deze tentoonstelling en ontdek de verschillen en gelijkenissen tussen de talenten van jongens en meisjes.

het grote sEKSPERIMENT telt 25 interactieve opstellingen. Zo kun je je gehoor en je reukzin testen, je vaardigheden als elektricien laten zien, tandwielen koppelen tot je een perfecte machine gebouwd hebt en nog veel meer.

Al experimenterend en ontdekkend bewijs je waarin jouw geslacht sterk is. Bij binnenkomst krijg je een speciale elektronische armband die al je scores automatisch bijhoudt. Aan het einde van de rit telt het systeem de punten van alle jongens en alle meisjes op. Wie weet wat daaruit valt af te leiden.

Prijs

Deze tentoonstelling is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor Technopolis.

Datum

vanaf vrijdag 1 juni 2018 van 9:30 tot 17:00

Prijs

€ 17,00

Locatie

Technologielaan 2800, Mechelen België

Contact

+32 (0)15 34 20 00

Organisatie