Het groene dak op Lezing over en excursie op een groen dak

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Je ziet steeds meer groene daken die bij de waterhuishouding van steden helpen en planten en dieren een leefplek geven. Er is nog veel onderzoek nodig om de groene daken zo geschikt mogelijk te maken voor biodiversiteit. Marco Tanis vertelt hierover.

Het dak is nou niet echt een plek waar je veel dieren verwacht. Op groene daken in de stad komen echter veel soorten insecten voor, afhankelijk van de inrichting van dat dak. Onderzoeker Marco Tanis van Bureau Stadsnatuur onderzoekt het voorkomen van insecten op groene daken in diverse steden, waaronder in Rotterdam. Wanneer is een groen dak het meest interessant voor insecten? Welke factoren spelen hierbij een rol? En welke soorten kun je verwachten op een groen dak?

Marco Tanis via Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Tijdens het Weekend van de Wetenschap geeft Tanis een lezing over zijn onderzoek en de uitkomsten hiervan. Na de lezing is er de mogelijkheid voor een kleine groep mensen voor een aansluitende excursie. De onderzoeker neemt je mee naar de daktuin van het Erasmus MC, waar je alles krijgt te zien en te horen over biodiversiteit op daken.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

Inschrijven

Voor de excursie is inschrijven verplicht via e-mail
Maximaal 15 deelnemers.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:30 tot 13:00

Prijs

€ 7,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Westzeedijk 345 3015 AA, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 436 42 22