Het brein in bloei Dubbellezing

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Wat zijn belangrijke ‘ingrediënten’ om je hersenen optimaal te laten functioneren? Cognitief neurowetenschapper dr. Nienke van Atteveldt en ontwikkelingspsycholoog Steven Pont spreken hierover.

Totdat je volwassen bent, ondergaat je brein grote veranderingen. De manier waarop de hersenen zich ontwikkelen, maar ook hoe je omgaat met feedback uit je omgeving, zorgt uiteindelijk voor specifiek gedrag. Neurowetenschappers doen onderzoek naar dergelijke externe factoren, waardoor een beter beeld ontstaat van de relatie tussen hersenontwikkeling en gedrag.

Dr. Nienke van Atteveldt is cognitief neurowetenschapper aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Samen met ontwikkelingspsycholoog Steven Pont geeft zij een duolezing over hersenontwikkeling. Hierna volgt een interactieve quiz. Wetenschapsjournalist Martijn van Calmthout (de Volkskrant) is moderator van de avond.

Prijs

Regulier € 9,50
Studenten € 7,50
Museumkaart € 7,50

Tickets

Kaarten voor deze avond zijn te koop via de website.

Brein op Beeld

De filmreeks Brein op Beeld vertoont elk voor en najaar in NEMO Science Museum drie (inter)nationale bioscoopfilms over onderwerpen die de hersenen aangaan, voorzien van commentaar door experts. Brein op Beeld is een initiatief van stichting Brein in Beeld in samenwerking met NEMO Kennislink en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen van het VUmc.

Datum

donderdag 15 maart 2018 vanaf 19:30

Prijs

€ 9,50

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

NEMO Science Museum Oosterdok 2 1011VX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)6 19 84 83 22

Organisatie