Herman Boerhaave Tijdelijke tentoonstelling

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Rijksmuseum Boerhaave viert de 350ste geboortedag van zijn naamgever Herman Boerhaave. In de tentoonstelling maak je kennis met deze ‘leermeester van Europa’, zijn tijdgenoten en de rijkdom van de Gouden Eeuw van de wetenschap.

Arts, anatoom, botanicus, scheikundige, humanist en onderzoeker: Herman Boerhaave was een begenadigde alleskunner en één van de beroemdste mannen van Europa. Zijn onderzoekende geest en systematische werkwijze maakt hem tot het prototype van een moderne onderzoeker. Zijn methodes zijn ook nu nog van groot belang voor de westerse wetenschap en de strijd tegen ‘fake science’.

Portret van Herman Boerhaave, via Rijksmuseum Boerhaave

De tentoonstelling

Jong en oud kan zich in de jubileumtentoonstelling laten verrassen door de ontdekkingen die in de gouden eeuw van de wetenschap zijn gedaan door Boerhaave en tijdgenoten als Frederik Ruysch, Daniel Fahrenheit en Carolus Linneaus. Maar liefst 110 objecten brengen het verhaal tot leven. Ga samen aan de slag met replica’s van historische objecten en quizzen.

Instaprondleiding

Van 15 t/m 31 december zijn er elke zaterdag en zondag instaprondleidingen . Leer alles over wetenschap in de tijd van Boerhaave en denk mee over de grote vragen van vandaag.

Topstuk

Het topstuk van de tentoonstelling is het recent gerestaureerde familieportret van Rembrandt-leerling Aert de Gelder waarop Herman Boerhaave, zijn vrouw Maria Drolenvaux en dochter Johanna Maria te zien zijn. Dit portret uit de collectie van het Rijksmuseum is op de tentoonstelling voor het eerst in herstelde glorie te bewonderen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
Feestdagen
Maandagen in schoolvakanties
Tweede Paasdag
Tweede Pinksterdag
10:00 – 17:00 uur
Nieuwjaarsdag 01 januari
Koningsdag 27 april
Leidens ontzet 03 oktober
Eerste Kerstdag 25 december
Gesloten

Prijs

De tentoonstelling en de instaprondleidingen zijn gratis in combinatie met een geldig entreebewijs.

Regulier € 12,50
Kinderen 4 t/m 17 jaar € 5,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP € 7,50
Studenten Gratis
Museumkaart Gratis

Datum

vrijdag 30 november 2018 t/m zondag 1 september 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Lange St. Agnietenstraat 10 2312 WC, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 751 99 99