Help, de computer begrijpt mij niet Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Kunnen computers de betekenis van taal leren herkennen? Deze vraag beantwoordt prof. dr. Piek Vossen, hoogleraar computationele lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam, tijdens deze lezing.

Voor mensen is taal vanzelfsprekend. Mensen communiceren via taal en kunnen elkaar begrijpen via taal. Kan een computer de menselijke taal ook begrijpen? Komt er in de toekomst een computer die de betekenis van taal gaat herkennen?

Paradisolezingen

Dit is de derde Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Lees meer over kunstmatige intelligentie

Nog niet zo lang geleden lachten we computers uit om hun kromme vertalingen. Maar de taalvaardigheid van computers gaat met sprongen vooruit. Moeten vertalers vrezen voor hun baan? Lees hier het artikel van NEMO Kennislink-redacteur Mathilde Jansen over de taalvaardigheid van computers.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 25 maart 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie