Heden van het slavernijverleden Vaste tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
Deze vaste tentoonstelling laat je kennismaken met de actuele erfenissen van slavernij en kolonialisme. De tentoonstelling stelt de tot slaaf gemaakte mensen en hun nakomelingen centraal.

Slavernij en de verhalen van de tot slaaf gemaakte mensen maken deel uit van een gezamenlijk, door zwart en wit gedeeld verleden. Een verleden dat tot de dag van vandaag de Nederlandse maatschappij mede vormgeeft en beïnvloedt. De tentoongestelde objecten en tastbare overblijfselen van de slavernijgeschiedenis, samen met persoonlijke verhalen uit het heden en het verleden, dragen bij aan de discussie rond deze geschiedenis.

Tropenmuseum

Vooral voor zwarte Nederlanders is de link tussen slavernij en ongelijkheid, racisme en discriminatie nog altijd pijnlijk duidelijk. Voor witte Nederlanders is dit misschien niet dagelijks het geval, maar deze gedeelde geschiedenis gaat net zo goed over hen.

Deze tentoonstelling laat de geschiedenis van het slavernijverleden zien en hoe tot slaaf gemaakte mensen tegen het systeem in verzet kwamen. Niet alleen door opstanden en verzet, maar ook door nieuwe vormen van muziek, religie en taal te creëren. Een daad van cultureel verzet, en een manier om menselijkheid terug te vorderen.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Maandag
Tijdens schoolvakanties
10:00 – 17:00 uur
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
Eerste Kerstdag 25 december
Nieuwjaarsdag 01 januari
Koningsdag 27 april
Gesloten

Prijs

Regulier € 15,-
Kinderen van 4 t/m 18 jaar € 8,-
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
Studenten € 8,-
Stadspas € 2,-
Museumkaarthouders Gratis

Datum

vanaf vrijdag 6 oktober 2017 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 15,00

Locatie

Linnaeusstraat 2 1092 CK, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)88 004 28 00

Organisatie