Hechtpracticum op fietsbanden Workshop

Voor iedereen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hechten op een fietsband in plaats van op een dier, hoe werkt dat? Tijdens deze workshop oefen je zelf het hechten en help jij om het gebruik van proefdieren in onderzoek en onderwijs te vervangen, verminderen en te verfijnen.

De faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht doet er veel aan om zo min mogelijk dieren te hoeven gebruiken bij het opleiden van toekomstige dierenartsen. Het streven is het gebruik van dieren te vervangen, verminderen en verfijnen, ook wel bekend als ‘De drie V’s’.

Er zijn al veel manieren mogelijk om wetenschappelijk onderzoek te doen zonder het gebruik van dieren. Eén van die manieren gebruik je zelf, tijdens deze workshop.

Faculteit Diergeneeskunde via Universiteit Utrecht

Doelgroep

Deze workshop is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Deze activiteit is onderdeel van het programma van de Universiteit Utrecht op Utrecht Science Park. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op de website.

Weekend van de Wetenschap 2019

Ga op 5 en 6 oktober backstage bij bedrijven, onderzoeksinstituten, universiteiten, musea, sterrenwachten en ziekenhuizen om live wetenschap en technologie te beleven. Iedereen van jong tot oud krijgt de unieke kans de wereld van wetenschap en technologie te beleven. Doe mee met unieke en exclusieve activiteiten zoals proefjes, experimenten, demonstraties, open dagen, tentoonstellingen en meer. Kom op plekken die normaal niet toegankelijk zijn!

Datum

zondag 6 oktober 2019 van 11:00 tot 16:00

Prijs

Gratis

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Victor J. Koningsbergergebouw Budapestlaan 4a-b 3584 CD, Utrecht Nederland

Contact