Heb je kinderen? Filmvertoning met nagesprek

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Hoe accepteer je dat je geen kinderen kunt krijgen in een wereld waarin alles medisch-technisch mogelijk lijkt? Het is de centrale vraag in deze filmvertoning.

‘Heb je kinderen?’ is een heel persoonlijke zoektocht. In de film vertelt journalist, radio en televisiemaker Inés ten Berge over haar sterke kinderwens, haar eerdere vruchtbaarheidsbehandelingen en hoe die op niets zijn uitgelopen. Ze praat ook met anderen over hun lot, hun keuzes, hun dillema’s en het verdriet dat ongewenste kinderloosheid heet. Na afloop is er een nagesprek met schrijfster Wilma Deurloo en hoogleraar voortplantingsgeneeskunde Fulco van der Veen

Over de Sprekers

Inés ten Berge is journalist, radio en televisiemaker. Ten Berge maakt sinds 2006 voor Kruispunt lange reportages met maatschappelijke thema’s.
Wilma Deurloo is schrijfster van het boek ‘Ik zou een leuke oma zijn’, met verhalen van kinderloze vrouwen in de oma leeftijd. Deurloo, zelf kinderloos, begeleidde als rouwtherapeute jarenlang mensen die ongewild kinderloos zijn.
Fulco van der Veen is emeritus hoogleraar voortplantingsgeneeskunde in het Academische Medisch Centrum (AMC) te Amsterdam. Volgens hem is veroudering één van de grootste medische risico’s voor vrouwen die zwanger willen worden. Wat veel mensen niet weten is dat vruchtbaarheid bij vrouwen na hun 35e schrikbarend snel daalt.

Prijs

Regulier € 11,50
Studenten € 8,50
Stadspas € 8,50
CJP 8,50
Cineville Gratis

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

vrijdag 6 december 2019 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 11,50

Locatie

Kleine-Gartmanplantsoen 10 1017 RR, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 553 51 00

Organisatie