Haven 24/7 Vaste tentoonstelling

Voor jongeren en volwassenen
In de vaste tentoonstelling 'Haven 24/7' ontdek je wat er gebeurt in de moderne Amsterdamse haven, de vierde haven van Europa. Chips, sneakers en iPods: vanuit de hele wereld reizen deze producten naar Amsterdam voor een overstap.

De Amsterdamse haven, een plek waar 65.000 mensen, van kraanmachinisten tot logistieke experts, werken en zorgen dat de op- en overslag op rolletjes verloopt. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Schepen komen binnen, laden of lossen en vertrekken weer. De goederen gaan op vrachtauto’s, binnenvaartschepen of treinen verder naar een fabriek of naar de winkel. Vooral de op- en overslag van cacao en benzine zijn belangrijke factoren. Cruiseschepen worden regelmatig door de sluizen geloodst op weg naar het centrum van de stad.

Willemien Groot

Objecten en foto’s uit de collectie geven het historisch kader, waarin de haven zich vanaf de opening van het Noordzeekanaal ontwikkeld heeft. Modellen van schepen en kades, de indringende portretten van havenarbeiders van de onlangs overleden fotograaf Cor Jaring, zelf begonnen als havenarbeider, schetsen de sfeer van een haven zoals veel mensen die kennen: een haven waar hard gewerkt wordt maar altijd bijzonder.

Prijs

Regulier € 15,-
Kinderen van 5 t/m 17 jaar Studenten Stadspas Amsterdam CJP Cultuurkaart €7,50
Kinderen van 0 t/m 4 jaar Museumkaart Gratis

Datum

vanaf donderdag 1 oktober 2015 van 9:00 tot 17:00