Gustaaf van de Wall Perné Tijdelijke tentoonstelling

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Bekijk in deze expositie de meest belangrijke werken van de Nederlandse kunstenaar Gustaaf van de Wall Perné, waaronder het schilderij Psyche. De kunstwerken laten op een unieke manier de tijdsgeest en drijfveren van kunstenaars rond 1900 zien.

Gustaaf van de Wall Perné is een veelzijdig kunstenaar uit de Nederlandse kunstwereld rond 1900. Hoewel hij voornamelijk bekend is van zijn grafische werk als illustrator en boekontwerper, was hij ook schilder, meubel- en kledingontwerper en designer van theaterdecors. Door zijn multidisciplinaire werkzaamheden laat hij een mooie verbinding zien tussen beeldende kunst en kunstnijverheid.

Drents Museum, Gustaaf van de Wall Perné (1877-1911) 'Vrouwtje van Stavoren'

De getoonde kunstwerken zijn een schenking uit de collectie M. Rumpff. De collectie is divers en bestaat uit schilderijen, werken op papier (tekeningen, aquarellen, originele boekillustraties en versieringen), boekbanden, houten decoratiestukken afkomstig uit Gustaafs atelierwoning en een meubelstuk. Rumpff heeft zijn verzameling geschonken aan de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed die het in langdurig bruikleen heeft ondergebracht bij het Drents Museum.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Maandag tijdens schoolvakanties 11:00 – 17:00 uur
Dinsdag t/m zondag 11:00 – 17:00 uur

Prijzen

Deze tentoonstelling is gratis toegankelijk in combinatie met een geldig entreebewijs voor Het Drents Museum

Regulier € 20,-
Kinderen t/m 17 jaar Gratis
CJP € 13,-
Museumkaart Gratis

Datum

zondag 12 mei 2019 t/m zondag 27 oktober 2019

Prijs

€ 20,00

Locatie

Brink 1 9401 HS, Assen Nederland

Contact

+31 (0)592 37 77 73

Organisatie