Griezelen met veenlijken Kindercolleges najaar 2017

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in het Limburgs Museum leer je alles over griezelen van een archeoloog, een kunsthistoricus en een kinderboekenschrijver.

Tientallen musea organiseren colleges voor nieuwsgierige kinderen van 8 t/m 12 jaar. Echte wetenschappers en experts vertellen je alles over je favoriete onderwerpen, zoals ridders, mummies, dinosaurussen en planeten. Wil je daarover meer te weten komen dan je op school leert? Dan is de MuseumJeugdUniversiteit echt iets voor jou!

Colleges

Wat kun je leren van een veenlijk?
Zondag 08 oktober
Resten van planten, dieren en mensen vergaan snel in de bodem. Archeologen vinden met een beetje geluk botten of een soort ‘schaduw’. Maar heel soms, in een moeras, blijft er meer bewaard. Zo’n vondst noem je een veenlijk. Het Meisje van Yde, gevonden in Drenthe, is er een voorbeeld van.

Wat kun je als archeoloog leren wanneer je een mens van vroeger tegenkomt? Elly van er Velde is archeoloog en weet er alles van.

Heeft Sint Maarten een vogel?
Zondag12 november
Op 11 november vier je Sint Maarten. Deze heilige deelde zijn mantel met een bedelaar, een mooi voorbeeld van naastenliefde. Tijdens Sint Maarten loop je met lichtjes en ontsteek je het Sint-Maartensvuur. Daarbij hoort ook het prachtige lied ‘Sinter Mertens veugelke’.

Een vogel? Wist jij dat? Kunsthistoricus Monique Linders laat je prachtige kunstwerken zien met de vogels van Sint Maarten.

Wie is Paul van Loon?
Zondag 10 december
Kinderboekenschrijver Paul van Loon bezoekt het museum om te praten over zijn boeken, zijn leven als schrijver en de tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid, die vanaf 25 september 2017 in het Limburgs Museum te zien is.

Heb jij een vraag over Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker of De Griezelbus? Wil je een schrijftip? Je kunt het aan Paul van Loon zelf vragen!

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website. Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 10 december 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 12 november 2017 van 11:00 tot 12:00
zondag 8 oktober 2017 van 11:00 tot 12:00
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Keulsepoort 5 5911 BX, Venlo Nederland

Contact

+31 (0)77 352 21 12

Organisatie