Goden van Egypte Tijdelijke tentoonstelling

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Meer dan vijfhonderd topstukken uit binnen- en buitenlandse musea brengen de Egyptische godenwereld tot leven in deze tijdelijke tentoonstelling. Zij laten zien hoe groot de invloed van de goden op het leven van de oude Egyptenaren was.

Het oude Egypte is doordrenkt van religie en magie. Verhalen over goden en de schepping bepaalden het wereldbeeld van de bevolking. In de tijdelijke tentoonstelling Goden van Egypte zie je onder andere imposante beelden van goden en godinnen, magische papyri, gouden sieraden en rijk beschilderde mummiekisten.

Je leert fascinerende goden en symbolen herkennen en het Egyptische wereldbeeld beter begrijpen. Er is aandacht voor de functie van de tempels in het land, de talrijke rituelen waarmee Egyptenaren de goden vereerden en de reis naar de onderwereld. Cruciaal was de positie van de farao, die immers de reïncarnatie van de god Horus op aarde was.

Goden van Egypte sluit af met de Griekse en Romeinse veroveraars die de Egyptische goden naar hun eigen wereld brachten en de invloed van de Egyptische godenwereld op kunst en populaire cultuur van Europa. Zo zie je Egyptische goden een rol in moderne kunst, films en lifestyle spelen. Objecten uit een bijzondere privécollectie illustreren dit in de grootste tentoonstelling ooit, gewijd aan het oud-Egyptische godenrijk.

Activiteiten

Voor alle bezoekers zijn er gratis audiotours te verkrijgen in het Nederlands en Engels. Kinderen kunnen aan de slag met een speur-audiotour, inclusief een Grote Goden Quiz. In het weekend kun je deelnemen aan familierondleidingen en tijdens de schoolvakanties organiseert het Rijksmuseum van Oudheden speciale Egyptische kinderactiviteiten.

Openingstijden

Gedurende de looptijd van de tentoonstelling is het museum 7 dagen per week open, met uitzondering van 5 en 19 november 2018. Tijdens de feestdagen in het museum ook geopend met uitzondering van 25 december en 1 januari.

Prijs

Regulier € 12,50
Kinderen van 5 t/m 17 jaar € 4,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
Familiekaart
2 volwassenen en 2 kinderen 5 t/m 17 jaar
€ 29,-
CJP t/m 17 jaar € 3,-
CJP vanaf 18 jaar en studenten € 6,-
Museumkaart Gratis

Datum

vrijdag 12 oktober 2018 t/m zondag 31 maart 2019 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Rapenburg 28 2311 EW, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 516 31 63