Gluren naar de maan Sterrenkijkavond

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Nieuwsgierig wat er allemaal te zien is als je naar boven kijkt? Op de publiekskijkavond bij Volkssterrenwacht Orion kijk je door grote telescopen naar het heelal. Ook kan je natuurkundige proefjes doen, of een virtuele reis door het heelal maken.

Bij helder weer kun je door de grote telescopen de maan met al zijn kraters zien. Met je eigen telefoon of camera kan je door de telescoop een foto nemen. Naast de maan is ook de planeet Mars te bewonderen.

Op het dakterras van Orion staat een aantal kleinere telescopen. Hier kun je bij helder weer kijken naar de maan, sterrenhopen zoals de Plejaden, sterrennevels (waaronder de Orionnevel) en geven vrijwilligers van de Volkssterrenwacht uitleg over sterrenbeelden.

In het planetarium staat een speciale planetariumbeamer klaar met verschillende presentaties over het heelal en de ruimtevaart, sterrenbeelden, de maan, planeten en de actuele sterrenhemel.

Neem een kijkje in de expositieruimte en beleef de wereld van sterrenkunde, ruimtevaart en geologie. Hier zie je de collectie meteorieten, mineralen, fossielen en dino-onderdelen.

Liever zelf dingen doen? Maak dan een interactieve reis door het heelal via een groot touchscreen, en doe onder begeleiding van medewerkers van Orion natuurkundige proefjes. Zo leer je bijvoorbeeld alles over breking van licht, statische elektriciteit en magnetisme.

Datum

vrijdag 14 december 2018 van 19:00 tot 22:00

Prijs

Gratis

Locatie

Streekbospaviljoen, 1e verdieping Veilingweg 21B 1611 BN, Bovenkarspel Nederland

Contact

+31 (0)6 48 85 04 45