Gluon Summerlab 2017 Vakantiekamp voor jongeren van 14 t/m 18 jaar

Voor jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Zoek je graag naar oplossingen en ben je nieuwsgierig naar de nieuwste technologie? Ben je een geboren activist en wil je met andere doeners en denkers meewerken aan een duurzame toekomst? Dan is dit iets voor jou.

Werk mee aan de stad van de toekomst. Op dit moment woont 78% van de Europese bevolking in steden. Een cijfer dat nog zal stijgen. Hoe zal het dagelijks leven in de grote stad eruit zien in de toekomst? Welke veranderingen hebben nieuwe technologieën op de manier waarop mensen samenleven? Hoe zorg je met deze ontwikkelingen voor een positieve impact? Hoe verbindt je de verschillende bevolkingsgroepen en culturen in de stad?

In het Gluon Summer Lab ga je aan de slag met meetapparatuur zoals Arduino, sensoren, mapping, fotografie en meer om de omgeving vast te leggen. Wat zijn de problemen en kun je hier een oplossing voor bedenken?

In het Fablab Brussels verwerkt je team samen met technologen en kunstenaars de verzamelde informatie in draagbare objecten, interactieve applicaties of futuristische meetapparaten. Een apparaat dat ervoor zorgt dat je oma zich minder eenzaam voelt? Een toestel dat mensen samenbrengt op de stilste plekjes in de stad? Het zijn maar enkele voorbeelden. Iedereen bedenkt en ontwerpt een eigen tool om het leven in de stad te verbeteren.

Doelgroep

Dit vakantiekamp is geschikt voor jongeren van 14 t/m 18 jaar.

Prijs

Regulier € 150,-
Leden JCW € 142,50

Inschrijven

Voor dit vakantiekamp is inschrijven verplicht via de website. Maximaal 25 deelnemers.

Datum

zondag 13 augustus 2017 t/m zaterdag 19 augustus 2017

Prijs

€ 150,00

Locatie

Erasmushogeschool, campus Kaai Nijverheidskaai 170 1070, Anderlecht België

Contact

+32 (0)22 52 58 08