Glas Tijdelijke tentoonstelling

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In deze tijdelijke tentoonstelling zie je een aantal van de vroegste glazen voorwerpen uit de oudheid, zoals cosmeticaflessen en amuletten.

Glas uit de oudheid is fascinerend vanwege de kwetsbaarheid ervan. De voorwerpen hebben soms ongelooflijk dunne wanden en zijn daarom vederlicht. Bovendien zijn ze vaak gemaakt in zeer levendige vormen en mooie kleuren. Hoe waren mensen zo lang geleden in staat dit te maken? En hoe heeft het glas zo lang intact kunnen blijven? Niet alleen voorwerpen met een hoge esthetische waarde werden van glas gemaakt, maar vaak ook gebruiksvoorwerpen. Die kunnen ons veel zeggen over hoe mensen lang geleden leefden.

Als je kwartszand, soda en kalk verhit, smelt het samen tot glas. Het is een bijzonder en veelzijdig materiaal. Ambachtslieden konden er duizenden jaren geleden al de mooiste objecten van maken. Tegenwoordig is glas een vanzelfsprekend materiaal dat overal om ons heen is, van vensterglas tot drinkglazen, brillen en glasvezelkabels. Maar welbeschouwd hoort glas thuis in het rijtje zeer spectaculaire ontdekkingen van de mens.

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
Schoolvakanties
Maandag t/m zondag
10:00 – 17:00 uur
Feestdagen
Koningsdag
3 oktober
Eerste Kerstdag
Nieuwjaarsdag
Gesloten

Prijs

Deze activiteit is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor het Rijksmuseum van Oudheden.

Regulier € 12,50
Kinderen van 5 t/m 17 jaar € 4,-
Kinderen t/m 4 jaar Gratis
CJP/Studenten € 6,-
Museumkaart Gratis

Datum

donderdag 2 mei 2019 t/m zondag 1 september 2019

Prijs

€ 12,50

Locatie

Rapenburg 28 2311 EW, Leiden Nederland

Contact

+31 (0)71 516 31 63