Geweld binnen gezinnen Wetenschapscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens dit Wetenschapscafé vertelt professor Steketee meer over factoren die een rol spelen bij huiselijk geweld en welke aanpak we nu hebben en hoe deze te verbeteren zou zijn.

Geweld binnen het gezin is een ernstig probleem dat soms van generatie op generatie wordt overgedragen. Zo’n 119.000 kinderen in Nederland worden mishandeld in het gezin waarin zij opgroeien. Dat aantal neemt niet af, het aantal (her)meldingen neemt zelfs toe. Wat is intergenerationeel geweld? Wat weten we over intergenerationele overdracht van geweld en hoe kunnen we de cyclus helpen doorbreken? Hoe kunnen we deze kinderen beschermen en voorkomen dat zij later dit patroon herhalen? In de lezing bekijk je het probleem kindermishandeling van verschillende kanten.

Eerst schetst Steketee in vogelvlucht de geschiedenis van de aanpak van kindermishandeling. Daarna vertelt ze waarom kindermishandeling een ingewikkeld en ongemakkelijk probleem is. Tenslotte wordt ingegaan op hoe professionals en wetenschap mogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderen beter te beschermen en de intergenerationele overdracht van geweld een halt kunnen toeroepen.

Over de spreker

Prof. Dr. Majone Steketee is voorzitter van de Raad van Bestuur van het Verwey-Jonker Instituut en bijzonder hoogleraar Orthopedagogiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Als bijzonder hoogleraar houdt zij zich met name bezig met de intergenerationele overdracht van huiselijk geweld.

Datum

maandag 25 februari 2019 vanaf 19:30

Prijs

Gratis

Locatie

Bistro Bar Binnenrotte Hoogstraat 110 3011 PV, Rotterdam Nederland

Contact

+31 (0)10 704 39 47