Geuren Educatief programma voor onderbouw VMBO.

Educatief programma voor de onderbouw van het VMBO over de functie van geur, zowel in de planten- als in de mensenwereld.
Matthias A. Fürst

Geur maakt alert op gevaar (denk aan brand of bederf), geur verleidt (om een partner te vinden of om een product te kopen), geur vertelt een verhaal over cultuur (de parfumeur in het Marokkaanse stadsleven, rozenwater in Turks fruit, geparfumeerd water bij het Hindoestaanse Holi-feest, haring- en hutspotgeur tijdens de viering van Leidens Ontzet).

In de plantenwereld is geur, samen met kleur, de Grote Verleider. Insecten worden ermee als stuifmeelkoerier gebruikt of in de val van een vleesetende plant gelokt.

Doelgroep

Dit programma is geschikt voor alle leerwegen van de onderbouw van het VMBO, met name de sectoren Zorg en Welzijn en Landbouw. De les sluit aan op de leerdoelen Mens en Natuur en Mens en Maatschappij.

Ook het speciaal onderwijs kan met enige aanpassingen deze les volgen. Neem hiervoor contact op met de Cultuureducatiegroep van de Hortus Botanicus.

Maximaal 20 leerlingen, minimaal 2 begeleiders.

Overige informatie

Voor alle informatie over prijzen en reserveringen kunt u contact opnemen met de Cultuureducatiegroep van de Hortus Botanicus.

Datum

vanaf maandag 1 september 2014