Geschiedenis van navigatie op zee Lezing door dr. Rob Leemans

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dr. Rob Leemans vertelt je in deze lezing hoe stuurlui vroeger hun weg konden vinden op zee, en hoe de navigatietechnieken zich ontwikkelden.

Vroeger waren niet alleen de middelen waarmee men de weg op zee moest vinden beperkt, er waren ook gebrekkige kaarten. Aan de hand van beeldmateriaal vertelt Rob Leemans hoe de verschillende navigatietechnieken en methoden zich ontwikkelden. Hoe probeerde men vroeger de veilige haven te bereiken en hoe gaat dat nu?

Over de spreker

Dr. Rob Leemans is ongeval- en oorlogschirurg, heeft een nautisch verleden en een brede belangstelling. Na de middelbare school heeft hij de hogere zeevaartschool op Terschelling bezocht en is stuurman grote vaart geworden. Vervolgens heeft hij bij de Koninklijk NedLloyd gevaren en nog twee jaar als eerste officier op mijnenvegers bij de Koninklijke Marine.

Nadien heeft Leemans geneeskunde gestudeerd en is gespecialiseerd in de algemene chirurgie met als subspecialisatie ongevalschirurgie. Hij werkte tot 2014 als ongevalschirurg in het Medisch Centrum Leeuwarden en is via Defensie als oorlogschirurg meerdere keren uitgezonden geweest. Tot voor kort voer hij tevens als vrijwilliger op het zeilend zeeschip De Eendracht als stuurman en scheepsarts.

Datum

woensdag 30 oktober 2019 vanaf 20:00

Prijs

€ 5,00

Locatie

Hannemahuis, gehoorzaal Sint Christoffelsteeg 8861CC, Harlingen Nederland

Contact

+31 (0)517 41 36 58