Geschiedenis van de Wetenschappen Excursie

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Tijdens deze excursie naar het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen wordt onder deskundige begeleiding de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling rond wiskunde, _Imaginary_, bezocht.

Het Museum voor de Geschiedenis van de Wetenschappen huisvest de collectie historische wetenschappelijke instrumenten van de Universiteit Gent. Aan de hand van de technologische vooruitgang van deze instrumenten wordt de geschiedenis van de verschillende wetenschapstakken in beeld gebracht. Zo kunnen er een aantal verschillende collecties bezichtigd worden, zoals de collectie historische en hedendaagse microscopen, verschillende elektriseermachines en een uitgebreide verzameling landmeetkundige instrumenten. Het museum toont niet enkel instrumenten die voor onderzoek werden gebruikt, maar ook demonstratietoestellen voor het wetenschappelijk onderwijs.

Deelnemers aan deze excursie zullen onder deskundige begeleiding de vaste collectie en de tijdelijke tentoonstelling rond wiskunde, Imaginary, bezoeken. Bij de vaste collectie zal de conservator van het museum prof. Danny Segers aanwezig zijn en bij de tijdelijke tentoonstelling de inrichter Marnix Van Daele.

Wikimedia Commons

Aanmelden

Aanmelden voor deze activiteit is verplicht en kan via de website.

Datum

vrijdag 2 oktober 2015 van 14:30 tot 16:30