Geld en andere lessen Bas Haring en de economie #3

Voor volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op deze derde avond in deze driedelige reeks behandelt Bas Haring de rol van geld in de economie.

Wat is geld en waar komt het vandaan? Kan de boel volledig instorten? Wat vindt Bas nou echt van economie? Deze en andere vragen komen aan bod op deze avond met bijzonder hoogleraar ‘publiek begrip van de wetenschap’ en filosoof Bas Haring.

Op deze avond bespreekt Bas Haring geld, ingewikkelde financiële “producten” en een aantal algemene lessen van het vakgebied economie. Hij beantwoordt de vele vragen rondom dit onderwerp met voorbeelden en humor.

Over de spreker.

Bas Haring is hoogleraar Publiek begrip van wetenschap aan de Universiteit Leiden en een veelgelezen auteur. Hij promoveerde in 1997 in de Kunstmatige Intelligentie en houdt zich bezig met de relatie tussen de natuurwetenschap en filosofische vraagstukken.

Zijn debuut Kaas en de Evolutietheorie won in 2002 de Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka! prijs voor populair wetenschappelijke literatuur. Bovendien presenteerde hij het populair filosofische televisieprogramma ‘Stof’ dat door de RVU uitgezonden werd. Zijn meest recente boek is Waarom cola duurder is dan melk (2016).

Prijs

Regulier €12,50
Passe Partout €30,-
Studenten en stadspas €10,-
CJP €9,50

Tickets

Kaarten zijn te koop via de website

Datum

maandag 26 november 2018 van 20:00 tot 22:00

Prijs

€ 12,50

Locatie

Da Costakade 102 1053 WP, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 589 16 80

Organisatie