Game Changers Kenniscafé

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Op de locatie van game development hub Indietopia gaan deskundigen met elkaar in gesprek over games en hun rol in onze samenleving.

Gaming is hot. Games worden overal gespeeld, van Candy Crush-spelers in de trein tot chirurgen die hun vaardigheden proberen te verbeteren. Maar kun je met spelletjes spelen de zorg verbeteren, mensen trainen of maatschappelijke problemen oplossen? Onder leiding van Alex van den Berg gaan deskundigen met elkaar in gesprek over games en hun rol in onze samenleving.

Met het Kenniscafé gaan we op safari in eigen stad. We bezoeken bijzondere locaties waar deskundigen met elkaar in gesprek gaan over het thema van die plek

Photo detail
123rf via Studium Generale Groningen

Sprekers

Mendel Bouma, oprichter van Indietopia, één van de grootste game development hubs in Nederland, met meer dan 25 Game Development Studios en gerelateerde bedrijven.

Arjan van Houwelingen, docent Communication & Multimedia Design aan de Hanzehogeschool en oprichter van het Spellenmaakgilde, een initiatief om de krachten van spellenmakers en testers in (het noorden van) Nederland te bundelen.

Monique Taverne, R&D Consultant voor digitale innovatie aan het UMCG, ze is ook betrokken bij de innovatiepoli die evenementen organiseert als Meet & Learn, Design Thinking in an hour en Hacking Health in Groningen.

Nick Degens, lector User-Centered Design aan de Hanzehogeschool Groningen. Het hoofddoel van zijn onderzoek is om te begrijpen hoe interactieve tools gebruikt kunnen worden om tot langdurige gedragsverandering te komen.

Aanmelden

Voor dit kenniscafé is aanmelden verplicht via de website.

Datum

donderdag 12 oktober 2017 van 17:00 tot 18:30

Prijs

Gratis

Locatie

Indietopia Lübeckweg 2 9723HE, Groningen Nederland

Contact

+31 (0)50 363 54 63