Fotografen liegen niet AAA-lezing door Donald Weber

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dat een foto op fotojournalistiek lijkt, betekent nog niet dat het ook fotojournalistiek is. Donald Weber geeft een lezing over verantwoordelijk auteurschap en technische verleidingen.

Fotojournalistiek als ethiek, als genre, is verdrongen door ‘fotojournalistiek’ als stijl. De stijl suggereert dan waarheid, objectiviteit, rechtvaardigheid, het uitsluiten van fouten, enzovoorts. Hoe kan het dat fotograferen als handeling het idee van wat fotojournalistiek is en zou moeten zijn is gaan ondermijnen?

Fotograaf Donald Weber is opgeleid als architect en werkte met Rem Koolhaas in Rotterdam. Hij publiceerde drie fotoboeken, waarvan Interrogations, over autoriteit in Oekraïne en Rusland na de val van de Sovjet-Unie, de meeste lof ontving. Hij kreeg vele prijzen voor zijn werk, waaronder twee World Press Photo Awards. Zijn diverse fotoprojecten zijn tentoongesteld op festivals en in galeries over de hele wereld. Op dit moment werkt Weber aan het project War Sand, over historische opofferingen en de betekenis van oorlog in onze moderne wereld.

Wikimedia Commons

Voertaal

De voertaal van deze activiteit is Engels.

Aanmelden

Voor deze activiteit is aanmelden verplicht via de website.

Datum

woensdag 14 oktober 2015 van 17:00 tot 18:00

Organisatie