Forensische tandartsen Lezing door Dr. Erwin Basecq

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Dr. Erwin Basecq vertelt over de Forensische tandheelkunde, een tak van de medische wetenschap, die zich ten behoeve van de rechtspraak bezighoudt met het onderzoek, de interpretatie en de presentatie van observaties van de mond en het gebit.

Forensische tandartsen worden ingeschakeld bij de identificatie van onbekenden, zowel levende als overleden mensen. Deze taak komt vaak in het nieuws wanneer ze ingezet worden bij zware ongevallen, misdaden of massarampen, in samenwerking met de Politie. De forensisch tandheelkundige is daarbij gespecialiseerd in een aantal niet voor de hand liggende analyses zoals leeftijdsbepaling, beetspooranalyse of DNA-profilering uit tandmateriaal. Hij is een soort ‘silent witness’.

Dr. Erwin Basecq studeerde tandheelkunde aan de Vrije Universiteit Brussel en volgde bijscholingen en specialisaties in Nederland en Duitsland. Hij is stichtend lid van de Vlaamse Vereniging voor Tandheelkundige Experten, en was er tevens lange tijd voorzitter. Deze wetenschappelijke vereniging staat hoofdzakelijk in voor de bijscholing van de verzekerings-, gerechtelijke en forensische experten.

Wikimedia Commons, Rosario van Tulpe

Datum

woensdag 21 oktober 2015 vanaf 20:00