Flower Power - Bloemen en meer Kindercolleges voorjaar 2018

Voor kinderen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
De MuseumJeugdUniversiteit gaat weer van start. In drie lezingen in Museum Oud Amelisweerd leer je alles over de herkomst van bloemen en de betekenis van bloemen in de kunst.

Het stikt van de bloemen in Museum Oud Amelisweerd. Je vindt ze op het behang, in de vazen, in de tuin en op de schilderijen en de kunst in het museum. Maar wat betekenen al die bloemen, waar komen ze vandaan en wat doen ze daar? Wat hebben baronnen, burgemeesters, koningen en kunstenaars daar mee te maken? Dan nog iets voor je eigen gezondheid: kun je bloemen eten? Beter dat je weet welke wel en niet. Kijk, leer, luister, teken en eet en de bloem heeft geen geheimen meer voor jou.

Colleges

Waarom houden kunstenaars zo van bloemen?
Zondag 22 april
Mensen houden van bloemen, kunstenaars ook. Al eeuwenlang schilderen en tekenen kunstenaars bloemen en planten of maken er sieraden en jurken van. De bloemkunstwerken in de tentoonstelling Flower Power vertellen over mooie maar ook over verdrietige momenten. Samen met Yvonne Ploum, de directeur van het museum, bekijk je de tentoonstelling en aansluitend maak jij je eigen Bloem met de docenten van de MOA-school.

Wat zit er achter het behang in Museum Oud Amelisweerd?
Zondag 27 mei
Laag over laag over laag, wel tien lagen behang zijn er door de tijd op de muren van het museum geplakt. Ga mee op zoek naar alle lagen in het huis en ontdek wat de baron, de koning, de burgemeester en de kunstenaars achterlieten. De experts, behangkunstenaars Jaap Snijder en Marcelo Gimenes van Snijder & Co, vertellen je alles over behang van vroeger en nu. Maar pas op dat je niet achter het behang wordt geplakt.

Welke bloemen kun je eten?
Zondag 24 juni
Eetbaar, giftig, genezend, geurend; bloemen vind je overal terug. In je thee, je medicijn, in een lekker geurtje maar soms ook op je bord. Jawel, bloemen kun je eten. Maar het is beter dat je weet welke je wel en welke je beter niet kunt eten. Na een korte inleiding wandel je naar de Amelis’ Hof, de moestuin bij MOA, die ooit van de baron was. Samen met meesterkok Roelof Jan Minneboo en de tuiners van de Amelis’ Hof ontdek je de eetbare bloemen. Na afloop pluk je een boeketje bloemen voor je lunch.

Inschrijven

Voor deze colleges is inschrijven verplicht via de website.
Je reserveert voor €15,- een plaats voor de gehele collegereeks.

MuseumJeugdUniversiteit

Verschillende musea organiseren ieder half jaar een reeks colleges, speciaal voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. De colleges duren een uur en hebben altijd een leuk, gek, bijzonder of spannend onderwerp dat betrekking heeft op het collectiegebied van het museum. De sprekers zijn wetenschappelijk medewerkers van het museum, wetenschappers uit de academische wereld of experts uit het vakgebied. Dit zijn inspirerende mensen, die waanzinnig veel over hun onderwerp weten! Je krijgt tijdens de colleges dan ook de mogelijkheid hen het hemd van het lijf te vragen.

Datum

zondag 24 juni 2018 van 10:30 tot 11:30
zondag 27 mei 2018 van 10:30 tot 11:30
zondag 22 april 2018 van 10:30 tot 11:30
Toon alle data

Prijs

€ 15,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Koningslaan 9 3981 HD, Bunnik Nederland

Contact

+31 (0)30 890 54 60