Filosoferen over muziek Lezing door Tomas Serrien

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Muziek kan ontroeren, pijn verzachten of de dansbenen prikkelen. Maar wat ervaar je precies als je luistert naar Chopin, Pink Floyd of Bob Dylan? Filosofeer met Tomas Serrien over de beleving van muziek.

Wat maakt de beleving van muziek zo kenmerkend? Tomas Serrien stelt zich de vraag of de hedendaagse mens nog wel aandachtig genoeg luistert. Vanuit deze vraag ontwikkelt hij een filosofische invalshoek om te beschrijven hoe je muziek ervaart. Maar wat is muziek eigenlijk? En wat is het verschil met geluid, stilte of lawaai?

Met verscheidene voorbeelden uit de muziekgeschiedenis illustreert Serrien de moeilijkheid om muziek te definiëren. Daarna gaat hij dieper in op de relatie tussen muziek en emoties. Hij pleit om muziek meer als een levenskunst te zien in de plaats van haar te degraderen tot een vorm van ontspanning.

Over de spreker

Tomas Serrien schrijft over muziek, maatschappij en filosofie. In 2015 won hij de Geert Grote Pen, een scriptieprijs die wordt toegekend aan de beste Nederlandstalige masterproef in de wijsbegeerte. Zijn eindwerk vormde de inspiratie voor zijn debuutboek ‘Klank’, dat uitkwam bij uitgeverij Houtekiet in december 2017 en zeer goed onthaald werd door de pers.

Prijs

Regulier € 15,-
KH Uitpas € 13,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Datum

donderdag 5 december 2019 van 19:30 tot 21:00

Prijs

€ 15,00

Locatie

Cultuurcentrum Knokke-Heist Maxim Willemspad 1 8300, Knokke-Heist België

Contact

+32 (0)50 630 430