Fantastische Fietsen Zomervakantieprogramma

Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
In dit zomervakantieprogramma staat de fiets centraal. In verschillende workshops (her)ontdekken jong en oud samen de fiets.

Er is bijna geen land ter wereld waar zoveel gefietst wordt als in Nederland. Nederlanders fietsen naar school, naar hun werk, doen boodschappen op de fiets en in de bakfiets nemen ze met gemak meerdere kinderen en ook nog de hond mee. De Evenementenzaal wordt omgedoopt tot een fietswalhalla met workshops waarin jong en oud samen aan de slag gaan.

DigiDaan voor NEMO Science Museum

Zo onderzoek je hoe het zelfbalancerend vermogen van een fiets werkt. Of maak je zelf van fietsmaterialen een bijzondere gadget voor je fiets. Wordt het een opvallende bel, een houder voor je mobiel of een kompas? En hoe ziet jouw fantastische fiets er eigenlijk uit? Teken je fiets, ga op de foto en stap op je zelf ontworpen fiets.

Kunstenaar Charlotte van Otterloo ontwikkelde speciaal voor het dit familiezomerprogramma de tentoonstelling Tweewielers; interactieve installaties met een knipoog naar de ontwikkeling van de fiets. In het museumrestaurant is de fototentoonstelling Fietsstad Amsterdam (i.s.m. de Fietsersbond en het Stadsarchief Amsterdam) gratis te bezoeken.

Prijs

Dit zomervakantieprogramma is gratis in combinatie met een geldig entreebewijs voor NEMO Science Museum

Regulier € 17,50
Kinderen t/m 3 jaar Gratis
CJP en studenten
Op vertoon van een geldige pas
€ 8,75
Stadspas Amsterdam Gratis
Museumkaart Gratis
Begeleider mindervalide en begeleider Autipas Gratis

Datum

vrijdag 5 juli 2019 t/m zondag 1 september 2019 van 10:00 tot 16:00

Prijs

€ 17,50

Locatie

Oosterdok 2 1011 VX, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)20 531 32 33