Fantastic Voyage Paradisolezingen 2018

Voor jongeren en volwassenen
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa bezorgt je in deze lezing een perspectief voorbij science fiction: wordt de 'Fantastic Voyage' werkelijkheid?

Nanoscience, de kunst om klein te bouwen, stelt wetenschappers in staat machientjes te construeren op moleculaire schaal. Gaan straks nanorobotjes door de bloedbaan om een geneesmiddel met grote precisie af te leveren of te zoeken naar defecten in het lichaam? Prof. dr. Ben Feringa, hoogleraar organische chemie aan de Universiteit Groningen, beantwoordt tijdens deze lezing deze en andere vragen over nanoscience.

Paradisolezingen

Dit is de vierde Paradisolezing in de serie De nieuwe mens. De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen, Rijksmuseum Boerhaave en de VPRO.

Prijs

Regulier €12,-
Vrienden van Verstegen & Stigter €10,-
Leden VPRO €10,-
Studenten €5,-

Tickets

Kaarten voor deze lezing zijn te koop via de website.

Paradisolezingen

In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie het leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Datum

zondag 15 april 2018 van 11:00 tot 13:00

Prijs

€ 12,00

Deze activiteit is onderdeel van:

Locatie

Paradiso Weteringschans 6-8 1017 SG, Amsterdam Nederland

Contact

+31 (0)34 476 91 39

Organisatie