Experiment Event Voorjaarsvakantie 2018

Voor kinderen en jongeren
Deze activiteit is helaas geëindigd,
bekijk de huidige agenda
Ontdek tussen de treinen van het Spoorwegmuseum hoe leuk wetenschap is. De eerste twee dagen van de voorjaarsvakantie kun je, net als een echte wetenschapper en met behulp van een echte wetenschapper, zelf experimenten doen.

Een mobiel planetarium, een ruimtereis naar Orion, een ijskoude show met stikstof, een omroeptest in de trein, het is maar een greep van alle leuke activiteiten. In het Techlab kun je zelf uitvinden hoe een trein werkt.

De activiteiten tijdens het Experiment Event zijn zeer uiteenlopend. Alle wetenschappelijke disciplines komen aan bod. Zo zijn er activiteiten en experimenten op het gebied van wiskunde, astronomie, psychologie, biologie, neurologie, geneeskunde, scheikunde en natuurkunde. Binnen elk thema doet een echte wetenschapper verschillende experimenten.

Het Spoorwegmuseum

Wat kun je doen met een spectroscoop? Bestudeer echogolven van je tong of bereken de slimste route voor een trein. Maakt het uit hoe een omroeper treinreizigers informeert? Test het zelf uit in de dubbeldekker. Waar kun je jouw brein de stuipen mee op het lijf jagen en wat kun je met vloeibare stikstof? Onderzoek hoe flexibel je eigen hersenen zijn of zet je haren overeind met een speciale bol.

De professoren van Mad Science nemen je mee op expeditie over een eiland boordevol scheikundige proefjes. De Antibiotica Brigade laat zien hoe geneesmiddelen een infectie bestrijden. Aan het eind van de dag krijg je een speciaal Experimentdoosje mee om thuis verder te kunnen experimenteren.

Het Experiment Event is een samenwerking tussen De Jonge Akademie, NS, Quest Junior en het Spoorwegmuseum.

Prijs

Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor het Spoorwegmuseum.

Datum

zondag 25 februari 2018 van 10:00 tot 17:00
zaterdag 24 februari 2018 van 10:00 tot 17:00

Prijs

€ 17,50

Locatie

Maliebaanstation 3581 XW, Utrecht Nederland

Contact

+31 (0)30 230 62 06